AllerdingenAllerdings renntAllerdingsfitBlog

Wind mee!

Allerdings.nl lag eruit: problemen met de webhost. Inmiddels heb ik de problemen opgelost, dus ik ben er (eindelijk) weer. Met de webhost gaat het niet zo goed. Ik moet gaan uitkijken naar een andere gastheer (m/v) (zeker met het oog op uitbreiding van allerdings.nl in de toekomst).
Maar zonder meteen af te dwalen: verder gaat alles goed. Heel goed zelfs. Soms gaat alles wat je doet gewoon goed. Naast veel geluk heb je dan ook ineens een diploma 🙂

Mijn eigen type

Afgelopen vrijdag deed ik mijn praktijkexamen voor fitnesstrainer A. Ik ben geslaagd!
Hieronder zie je mij met mijn diploma en mijn 3 ‘klanten’ (v.l.n.r.): Bas, Nico en Rika, die voor het oog van de examinator wel even door mij aan het werk (lees: aan het squaten, planken, shoulder pressen, etc.) gezet wilden worden. Jullie deden het super! Nogmaals dank!

Ik was best (lees: heel erg) zenuwachtig voor dit examen. Natuurlijk had ik mijn theorie-examen al met een overdreven dikke voldoende gehaald, maar dat had ik min of meer nog zelf in de hand. Bij dit praktijkexamen was ik afhankelijk van veel meer factoren. O.a. van een examinator en een volle sportschool (vrijdagochtend is een geliefd tijdstip voor sportschoolbezoekers). Maar ik was vooral bang dat ik niet extravert en genoeg ‘overdreven’ enthousiast zou zijn. Ik ben geen prototype fitnesstrainer, zeg maar, als je snapt wat ik bedoel.
Ik besloot toch maar mijn eigen type te blijven (voor zover dat lukte met een portie zenuwen).

Door voor B

Wie A zegt, moet B zeggen. Daarom begin ik meteen volgende week al met de eerste les voor fitnesstrainer B. Daarvoor hoef ik geen praktijkexamen te doen zoals bij A. B is gericht op personal training. Ik ga ik op mijn stage-adres iemand één op één begeleiden. Daarvan moet ik een heel plan schrijven, uitwerken, onderbouwen en uitvoeren. Uiteindelijk moet ik elke stap, elke keuze verantwoorden en uitleggen tijdens een eindgesprek met de examencommissie. Het wordt druk, dus verwacht niet te vaak een ‘bijpraatsessie’ op Allerdings.nl 😉 De komende tijd moet ik ook nog regelmatig naar Zwolle voor ‘Sport en Voeding’ en ‘Personal Trainer Business’. Op Instagram en Facebook kun je vaker wat verwachten (je vindt me via @Allerdings en @Allerdingsrennt).

Doorfeesten in Haren

Nadat het bier (0.0%!) rijkelijk gevloeid had op vrijdagavond, vertrok ik zaterdagochtend op tijd naar Haren om het feestje voort te zetten tijdens de Halve van Haren. Ik vond het vorig jaar zo’n leuke en mooie loop dat ik ‘m dit jaar ook weer wilde doen. Hij paste ook prima in mijn marathonschema voor Rotterdam (8 april). Of beter gezegd: hij paste er uitstekend in, want in Haren kon ik mooi mijn voorgenomen (ambitieuze?) marathontempo en mijn nieuwe short met superveel handige zakjes testen. Met wel 6 (!) verschillende vakjes en zakjes passen alle gelletjes, home made dadelballetjes én mijn telefoon er allemaal tegelijk in. Die laatste 2 moet ik alleen niet bij elkaar in hetzelfde zakje stoppen. Denk ik.

Lekker tempo

Met het tempo kwam het helemaal goed. Ik kwam Edgar tegen die volgens zijn schema op 5.50min/km moest lopen. Gelukkig doet Edgar wel vaker iets wat niet helemaal precies in zijn schema staat (hij traint voor de 60 van Texel op 8 april) en dus vond hij een tempo van 5.40min/km geen probleem. Even ter verduidelijking: 5.40 minuut per kilometer (= ongeveer 10,6 kilometer per uur) is het tempo dat nodig is om een hele marathon onder de 4 uur te lopen.

Veel te snel
Of het me ook 3 uur en 59 minuten lang gaat lukken om dit tempo vol te houden, weet ik nog niet, maar dit ging in ieder geval lekker. Ik liep ontspannen (dat kan ook niet anders als je met Edgar loopt; heerlijk keuvelen de hele (halve) weg!)) en toen ik thuis de statistieken erop nasloeg, bleek mijn hart ook in de juiste zone geklopt te hebben. Volgende de officiële uitslag liepen we trouwens 5.36 min/km. Veel te snel 😉

Geen kledingcrisis
Ik had ook nog energie over om in een rustig tempo naar huis te hobbelen (10,4 kilometer). Het broekje stelde ook op de terugweg niet teleur: een medaille past ook prima. Als het niet gaat vriezen op 8 april, hoef ik in ieder geval geen kledingcrisis te hebben.

Hieronder zie je een fotocompilatie van de Halve van Haren.


Letterlijk had ik wat wind tegen tijdens de Halve van Haren, maar figuurlijk heb ik even de wind mee 🙂 Tot een volgende keer!

Geef een reactie