AllerdingenAllerdings renntBlogGeen categorie

Up and (almost) running again?

Ik ben nog nooit genezen van een slijmbeursontsteking dus ik denk dat ik het kan.  Maar de moed zinkt me soms behoorlijk in de hardloopschoenen (die ongebruikt in de kast staan). Niet dat ik er nu nog heel veel last van heb, maar er zit nog steeds een verdikking op mijn knie en die voelt soms nog een beetje warm. Het genezingsproces gaat zo ongelooflijk langzaam dat het nauwelijks waar te nemen is.

Op de knieën
Volgens fysio en huisarts is het onlogisch dat mijn slijmbeurs ontstoken is geraakt. Ze hebben me beiden wel een paar keer gevraagd of ik mijn knie toch echt niet hard gestoten had of dat ik veel op mijn knieën gezeten heb. Ik zou het mij toch wel herinneren als ik mijn knie zo hard gestoten had dat hij er letterlijk beurs van werd? Nee, echt niet dus! En ik ben ook voor niemand op de knieën gegaan trouwens.

Als Dafne
Om de tijd te doden ga ik tegenwoordig naar de sportschool. Ik kom er nooit met een heel voldaan gevoel vandaan, omdat ik er geen cardiotraining (conditietraining = hartslag omhoog) kan doen. Bij alle opties (fietsen, roeien, crosstrainer) buig je je knieën namelijk de hele tijd. Daarom doe ik fanatiek aan krachttraining, waarbij ik ervoor moet waken dat ik er straks niet uitzie als Dafne Schippers ( =? ).  Maak van een marathoner geen sprinter hè.

Baby steps
Maar er is wel degelijk vooruitgang hoor. Alles in kleine stappen. Sinds afgelopen zaterdag maak ik letterlijk weer wat stappen.

[singlepic id=1646 w= h= float=none]

Hoe nu verder?
Van de fysio mag (moet) ik deze week weer rustig gaan hardlopen om te zien wat mijn knie daarvan vindt. Volgende week kijkt hij er dan opnieuw naar met een echo-apparaat, zodat hij kan zien of de verdikking: a. kleiner is geworden, b. gelijk gebleven is of c. groter is geworden. In het geval van b. of c. gaat hij overleggen met de sportarts. In het geval van a. geef ik een feestje! En tot die tijd? Tja, tot die tijd bind ik mezelf maar stevig vast om niet te gaan hardlopen.

Geef een reactie