Allerdings renntBlog

Tijden waar je u tegen zegt!

4 februari 2018 Midwintermarathon Apeldoorn

Mijn neefje (4) liep zijn debuut op de 500 meter in 4.56 en mijn nichtje (6) verpulverde haar PR op de 1000 meter (2017: 7.12, 2018: 6.56).

[singlepic id=1559 w= h= float=none]

En toen moest ik 25 kilometer lopen. Ik liep met een verstuikte enkel (door een stom ongelukje waar ik liever niet over uitweid) en een gebroken hart. Ik had van tevoren niet heel hoge verwachtingen van mijn eigen kunnen.
De enkel (veel ijs en Tantum erop) was zondagochtend nog steeds een beetje dik, maar gelukkig voelde ik geen pijn. Als dat 25 kilometer zo kon blijven…
Wat het gebroken hart betreft: de hartslagmeter van mijn horloge heb ik uitgezet. 😉

Iris en Natalie
Ik startte samen met ‘Iris’ en ‘Natalie’, 2 gezellige meiden uit Friesland die gelukkig een startnummer hadden kunnen overnemen van iemand anders. Nog even snel een groepsfoto voor de Grote Kerk van Apeldoorn en toen kleumend naar het startvak (want het was koud hoor!).
[singlepic id=1558 w= h= float=none]

Klimmetjes en valse platjes
Het parcours van de Asselronde ken ik redelijk goed inmiddels. Het geluk bij een ongeluk wilde ook dat ik onlangs veel in Apeldoorn was en er zodoende heel wat klimmetjes en valse platjes kon oefenen. Maar omdat ik het zo goed kende, wist ik ook dat er heel wat zware stukken in zouden zitten (de J.C. Wilslaan en de Amersfoortseweg bijvoorbeeld).

Niet op de hielen
Dat ik meteen in het begin al snel ging was eigenlijk niet de bedoeling, maar het ging vanzelf. Na ongeveer 2,5 kilometer stond mijn familie langs de kant. Een high 5 met mijn nichtje en neefje, een zwaai en weer door. Ik probeerde steeds ruimte voor me te hebben om zo geen andere hardlopers op de hielen te zitten. Ik bepaalde mijn eigen tempo. Ik liep van verversingspost naar verversingspost (elke 5 kilometer), nam een gelletje en 2 bekertjes water en/of thee. Zo werd de race lekker overzichtelijk.

Stomme verbazing
Ik keek af en toe met stomme verbazing op mijn horloge. Mijn gemiddelde tempo bleef zelfs op de Amersfoortseweg (het stuk dat ik vreesde vanwege zijn vals plat vanaf ongeveer kilometer 15) ongelooflijk snel. Ik overleefde het met gemiddeld 5.41 min/km. Daarna ging het eindelijk even naar beneden, zodat ik m’n snelste kilometer van de race kon gaan maken (kilometer 23).

Die tijden!
Een kleine opsomming van mijn ongelooflijke tijden:
Snelste kilometer: 4.59 min/km (dat is 12 kilometer per uur)
10 kilometer: 54.46
15 kilometer: 1.22.27
Halve marathon: 1.57.09 (!)
25 kilometer: 2.19.55 (gemiddeld tempo van 5.35 min/km (dat is bijna 11 kilometer per uur).

Er zijn natuurlijk altijd mensen die sneller zijn, omdat ze gewoon meer aanleg hebben, omdat ze harder trainen, omdat ze gewoon beter in vorm zijn of omdat ze altijd tot het uiterste gaan en lijkwit en kotsend over de finish komen. Ik ben in ieder geval super trots op mezelf.  Ik liep heel makkelijk en voor mijn doen dus snel, en dat met zo weinig slaap, een verzwikte enkel en een gemankeerd hart. In 1 klap heb ik 2 hardloopdoelen gehaald: de halve marathon onder de 2 uur en een dik PR op de 25! (2017: 2.31.02) Dit belooft wat voor Rotterdam (mits ik mijn slaapschema weer op orde krijg 😉 ).

Iris en Natalie hebben me trouwens de hele race niet meer ingehaald.

Geef een reactie