Aller(daagse)dingenAllerdingenBlogGeen categorie

Thank you for the music! Mijn top 2000

Door alle drukte ben ik dit jaar vergeten mijn ‘burgerplicht’ te vervullen: stemmen voor de Top 2000. Gelukkig draaide de wereld gewoon door.

Als alternatief heb ik een ‘Eindejaarslijst’ gemaakt op Spotify. Je kunt ‘m hier beluisteren. Tot slot ben ik er dit jaar ook achter gekomen welke nummers volgens mij op een gedeelde eerste plaats in de Top 2000 horen. (Yuck Fou, Queen! Met je eeuwige Bohemian Rhapsody!) Dit zijn mijn nummer 1’s:

Lean on me – Bill Withers
Stand by me – Ben E.King

Lean on me
Het was Renate Dorrestein die in een interview vertelde dat ze geloofde in God. Zij stelde hem voor als een grote hand die je draagt. Je bent nooit alleen.
Ik hoorde dit liedje daarna een keer in een kerk. Het koor zong ‘Lean on me’. Ik zong zachtjes mee en ik dacht aan dat interview met Renate Dorrestein. 

Stand by me
Je kunt het zo zoetsappig maken als je wilt (tot een koninklijk huwelijk aan toe), maar je kunt ook gewoon met 2 benen op de grond naast iemand blijven staan.

Maar de credits gaan ook naar…
Jason Mraz, Kodaline, K’s choice, The Rifles, The Coronas, Handsome Poets, Arcade fire, Bryan Adams, Abba, Muse, Frans Halsema, De Dijk, Snow Patrol, RondĂ©, Imagine dragons, Van dik hout, Elvis Presley, Chef’s Special, The Jayhawks, The Cranberries, Clouseau, a Balladeer, etc.

Thank you for the music.

Geef een reactie