AllerdingenBlogGeen categorieProject 50|50

Project 50|50 weekoverzicht VI

Gevoelsmatig zit ik met Project 50|50 nu op kilometer 35 van de marathon, geloof ik. Geen 7 kilometers, maar nog 7 dagen, 7 foto’s te gaan. Ik moet nog wel even volhouden. Op zich is het geen kunst om elke dag een foto te maken, maar wel om elke dag een – volgens eigen opgelegde criteria – mooie foto te maken. Ik vind dat ik niet met ‘huis- tuin- en keukenkiekjes’ aan kan komen; al moet ik zeggen dat ik me daar van de week wel een keertje schuldig aan maakte. Mijn kapper (Monique) vond dat gelukkig helemaal niet erg. 🙂 

Foto 38 van 50 ‘Altijd november’
“Altijd november, altijd regen,
altijd dit lege hart, altijd.”
Ik weet niet of dit herkenbaar klinkt, maar ik citeer soms spontaan stukjes uit beroemde gedichten en deze schieten mij deze maand wel heel vaak te binnen (Uit ‘November’ van J.C.Bloem). Niet gek dat ik bij het ‘ongekleurde namiddaglicht’ van deze foto ook meteen aan dit gedicht moest denken.
[singlepic id=1534 w= h= float=none]
Titel: Altijd november (f1.8 1/25sec ISO100)
Datum: 15 november 2017

Foto 39 van 50 ‘Draaikolk’
Tegenwoordig loop ik geen 23 verdiepingen meer om op mijn werkplek te komen, maar ik neem nog wel altijd de trap (6 verdiepingen nu). Het einde van de werkdag (trap af) was een goede reden om het trappenhuis eens van onderaf te fotograferen. Volgens Nynke heeft het iets van een sterrenstelsel, volgens mij iets van een draaikolk. Wat je er ook in ziet, je ziet in ieder geval dat ik heb scherpgesteld op het middelpunt, de zon, het licht, het oog, of wat je er ook van maakt.
[singlepic id=1535 w= h= float=none]
Titel: Draaikolk (f2 1/20sec ISO100)
Datum: 16 november 2017

Foto 40 van 50 ‘Na vijven’
Ik zat in de kroeg en ik maakte een foto van hondenpoten. Nou ja, zo ging het niet helemaal. Ik was eigenlijk een beetje gefrustreerd, omdat het me mijn hele (vrije) vrijdag nog niet gelukt was om een geslaagde (volgens die zelf opgelegde criteria dus) foto te maken. Op een gegeven moment had ik gewoon een afspraak in het café met een vriendin. Mijn camera ging mee.
Na wat mislukte foto’s van kanten gordijntjes en stillevens op de biljarttafel, maakte ik deze foto van wat benen en poten. Door de cowboylaarzen ademt de foto wel een beetje de sfeer van een western.
[singlepic id=1536 w= h= float=none]
Titel: na vijven (f6.3 15sec ISO100)
Datum: 17 november 2017

Foto 41 van 50 ‘Vol verwachting’
Ik las eens ergens dat je kinderen moet fotograferen zoals je ze zou knuffelen. Ik denk dat de schrijver hiermee bedoelde dat je op z’n minst door je knieën moet gaan om een kind te fotograferen. De sinterklaasintocht van afgelopen zaterdag heb ik daarom op mijn hurken beleefd. Kinderen op de schouders van ouders waren minder knuffelbaar.
[singlepic id=1537 w= h= float=none]
Titel: Vol verwachting (f2 1/500sec ISO100)
Datum: 18 november 2017

Foto 42 van 50 ‘Hamlet in het zonlicht’
Tussen de buien door schijnt de zon wel eens. Zelfs in november. 😉 Ik ben er inmiddels wel achter dat een zwarte kat heel moeilijk te fotograferen is. Het is net alsof het zwart al het licht absorbeert, nuances zijn er bijna niet. Willem (de rood-witte) was een stuk makkelijker om goed op de foto te krijgen. Op deze foto doet Hamlet het in ieder geval best aardig. Dat zou zo maar eens te maken kunnen hebben met het namiddagzonlicht.
[singlepic id=1538 w= h= float=none]
Titel: Hamlet in het zonlicht (f2 1/50sec ISO100)
Datum: 19 november 2017

Foto 43 van 50  ‘Bij de kapper’
Zoals ik in de inleiding van dit weekoverzicht al aangaf: het zijn de laatste loodjes van het project. Gelukkig zijn er altijd mensen die te hulp willen schieten als ik er even niet aan toe kom om een mooie foto te maken. Dit is mijn kapper Monique. Het is misschien geen super goeie foto, het is in ieder geval een vrolijke foto (en mijn haar zit weer goed!).
[singlepic id=1539 w= h= float=none]
Titel: Bij de kapper (f1.8 1/13sec ISO100)
Datum: 20 november 2017

Wil je weten wat ik vandaag weer heb gefotografeerd? Op Instagram straks foto 44!

 

Geef een reactie