Kat in stad

Pas op voor overstekende katten!

Pieterburen is een dorp naar mijn hart. Ze geven er niet alleen om zeehonden, ze gaan zelfs zo ver dat ze een verkeersbord plaatsen speciaal voor katten. Ik vind dat dit verkeersbord officieel moet worden opgenomen in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Dit bord heeft al ik weet niet hóéveel kattenlevens gered!

[singlepic id=1400 w= h= float=none]

Ik zag het verkeersbord voor het eerst toen ik een keer met een kleine streekbus (lijnbussen rijden er niet in dit ‘Niets dat boven Groningen gaat‘) van Hornhuizen naar Groningen reisde. De bus kwam door Pieterburen. Ik nam mij toen voor een keer terug te gaan om dit bord op de foto te zetten voor de serie ‘Kat in stad’. 
Het duurde even voordat ik dit voornemen omzette in daden (zoals je ziet dateert het Allerdingsbericht ‘Het niets dat boven Groningen gaat‘ al uit 2015), maar afgelopen zaterdag was het zover. Ik fietste naar de Hoofdstraat van Pieterburen. Het verkeersbord hing er gelukkig nog steeds.

Rem voor dieren! Ook als ze 9 levens hebben. 😉

Geef een reactie