AllerdingenAllerdings renntAllerdingsfitBlogGeen categorie

Nijmegen op z’n kop

In 1998 ging ik studeren in Nijmegen en even later ging ik er ook op kamers. Ik betrok een kamer van 2 bij 2,5 aan de Stieltjesstraat14, vlakbij het Kronenburgerpark. Het huis was statig, met een trap naar de voordeur. Dat compenseerde het woonoppervlakte, waar niet veel meer dan een bed en een boekenkast in paste.

Van studeren kwam niet veel. Er was zoveel te doen in Nijmegen, maar toen ik tijdens één van die activiteiten een aardig meisje uit Groningen tegen het lijf liep, ben ik naar Groningen verhuisd. Ik weet nog hoe ik mijn tranen wegslikte toen de auto, met daarachter de aanhangwagen met mijn hele huisraad (ik was inmiddels naar een iets grotere kamer verhuisd), over de Waalbrug reed.

Terug naar Nijmegen

Inmiddels woon ik 18 jaar in Groningen (dat is best lang als ik het zo opschrijf), maar Nijmegen zit nog altijd in mijn hart (en de laatste tijd ook weer in mijn hoofd). Gelukkig rijden er nog steeds treinen tussen Groningen en Nijmegen, dus er is vaak wel een reden te vinden om even terug te gaan: een vakantie, een trailloopje over de Duivelsberg met een oude vriendin uit de studententijd, de Zevenheuvelenloop of, zoals gisteren, de Stevensloop.

Blij van het blij maken

Aan de Stevensloop gaat een verhaal(tje) vooraf.

Afgelopen zomer besloot ik om personal trainer te worden. De doorslaggevende factor daarbij was: ik word blij van het blij maken van anderen. Ik wil anderen helpen om hun doelen te bereiken en zorgen dat ze supertrots op zichzelf zijn.

En toen was er iemand die me vroeg of ik haar wilde helpen om te kunnen hardlopen…

En als je iets echt graag wilt, als je doorzet, dan kun je alles. Hieronder zie je hoe Eva heel Nijmegen op z’n kop zette.

Heldin van de Stevensloop ben je, Eva!

Teaser voor Rotterdam

Na de eerste 5 kilometers van Eva, moest ik nog even door. O nee, ik deed het vrijwillig, natuurlijk! 😉

Celfie

En ik ben blij dat ik het deed, want het was echt supermooi onderweg. Nijmegen is niet alleen een mooie (en gezellige) stad, maar ook de omgeving is prachtig. Er is zoveel afwisseling: er is bos, er is glooiend landschap en er is een rivier. De Stevensloop leidde de lopers vooral door het rivierenlandschap. Heen gingen we over de nieuwe Waalbrug en terug over de oude (die waarover ik in 2001 reed toen ik tranen in mijn ogen kreeg). Ik heb echt van elke kilometer genoten en ik liep makkelijk en zonder ongemakken (op de wind na dan, poeh…!). Ik ben wel klaar voor Rotterdam denk ik! De Waalbruggen waren een mooie teaser voor de Erasmusbrug straks.

Geef een reactie