AllerdingenAllerdingsfitBlogGeen categorie

Kon minder!

Jawel! Het kon minder (en bijna niet meer): een 9,8 op mijn theorie-examen voor fitnesstrainer A! Ik ben geslaagd met slechts 1 fout.

[singlepic id=1736 w= h= float=none]

Twijfel
Het enige foute antwoord was op een vraag over een fitnessoefening: bij welke oefening train je de triceps brachii ook? Ik weet nog dat ik twijfelde bij het antwoord. Ik twijfelde tussen ‘shoulder press’ en ‘lat pull down’. Ik koos ‘lat pull down’, het had ‘shoulder press’ moeten zijn. De triceps (achterkant armen/armstrekker) gebruik je, omdat je bij deze oefening je armen strekt.  Bij de ‘lat pull down’ buig je je arm, dus gebruik je je biceps brachii (je armbuiger). Ik wist het antwoord dus eigenlijk wel. Na ja, een 10 was ook wat overdreven geweest. 😉 En het onderdeel fitnessapparaten was ook niet mijn favoriet. Veel interessanter vond ik ‘trainingsleer’, ‘inspanningsfysiologie’, ‘anatomie’ en ‘voeding’.

Brandstof aanvullen
Oké, ik ben er nog niet, want op 8 maart volgt het praktijkexamen en daarna ga ik door voor fitnesstrainer B. Dat is echt op personal training gericht en is een verdieping van de nu getoetste kennis. Maar voor nu mag ik best even in de ‘herstelmodus’ en bijtanken met wat koolhydraten. 😉

Geef een reactie