Aller(daagse)dingenAllerdingenAllerdings renntBlogGeen categorie

Hoe loopt het?

Zonder hardloopschema?

Best lekker.

Al was het alleen al omdat ik in de schemaloze weken na de marathon toch wat onverwachte dingen heb meegemaakt en onbedoelde successen geboekt. Zo liep ik onder andere een 5- en 10-kilometer run-it-yourselfie, finishte ik voor het eerst van mijn hardloopcarrière vlak voor de ‘bezemwagen’, én had ik mijn eerste top 10-notering te pakken.

Run-it-yourselfie
Bij de finish geen juichende menigte, maar een miauwende kat: op 13 mei 2018 (11.00 uur) stond ik aan de start van mijn eigen wedstrijdje. Het was best warm (zoals zo’n beetje alle dagen in mei), maar toch liep ik een – voor mijn doen – snelle 5 en 10! 🙂

[singlepic id=1597 w= h= float=none]

Het gaat om de beleving
Op zaterdag 26 mei was de ‘kLEEFrun in Apeldoorn. Ik liep dit jaar voor de tweede keer de 10 kilometer. Mijn nichtje en neefje liepen er de kidsrun. Mijn nichtje (7) liep met een vriendinnetje in een knappe 6.20 min/km. Mijn neefje (4) liep met mij. Hij had wat minder haast tijdens zijn debuut op de 1000 meter. We eindigden dan ook als laatste, vlak voor de ‘bezemwagen’. Ik ben het helemaal met hem eens dat het meer om de beleving dan om de tijd gaat. We werden onder luid gejuich binnengehaald.

[singlepic id=1596 w= h= float=none]

Kippenvelmomentje
Zelf liep ik dus mijn eerste top 10-notering tijdens de ‘kLEEFrun. (Ik heb nog nooit in een top 10 gestaan!) Die 9e plek kwam er niet vanzelf hoor. Ik wist van tevoren al dat het niet een route is om een PR te lopen (bosgrond, zandgrond, heuveltjes) en ik wist dat het heet zou worden, maar dat ik tijdens het lopen kippenvel kon krijgen?
Volgens de hardloophandboeken kan kippenvel tijdens het hardlopen wijzen op oververhitting. Ik moest dus even op mezelf passen. Behalve de overeind staande haartjes (ik ben iemand die sowieso snel kippenvel heeft, moet je er even bij weten) bleef ik me goed voelen (niet licht in het hoofd, niet misselijk en ik stopte ook niet ineens met zweten (als dat laatste gebeurt, moeten de alarmbellen echt gaan rinkelen)), dus ben ik ‘rustig aan’ verder gegaan en heb ik gewoon goed op mezelf gepast. Meedoen is immers belangrijker dan winnen, aldus mijn neefje en aldus mijzelf! 🙂

Van kroegzitten naar hardlopen
De ‘kLEEFrun was ook goed om weer eens nieuw leven in een oude vriendschap te blazen. Waar we vroeger samen aan marathons kroegzitten deden, hebben we ons na zaterdag voorgenomen vaker samen te gaan hardlopen. Sowieso hebben we de Berenloop alvast gepland staan.
@Irene: het was gezellig!

[singlepic id=1598 w= h= float=none]

De komende weken blijf ik nog even lekker schemaloos lopen. Over ongeveer een maand loop ik weer een halve marathon en daarna wordt het heel langzaamaan weer eens tijd om in marathonvorm te komen. 😉

Geef een reactie