AllerdingenAllerdings renntAllerdingsfitBlogGeen categorie

Het is net een marathon

Inmiddels is het mijn favoriete metafoor voor zo’n beetje alles in het leven: de marathon. De weg ernaartoe is niet altijd makkelijk, maar als je doorgaat en niet opgeeft, maakt de eindstreep alles goed.

Zo gaat het ook met mijn opleiding. Als je laptop ermee op lijkt te houden in de week dat je een paar deadlines hebt, dan denk je : ‘laat maar zitten. Ik stop ermee.’ Maar dan is er wel ergens een aanmoediging langs het parcours, of, in dit geval: een goeie vriend die je een laptop leent.

Man met de hamer
Maar los van die technische problemen gaat het eigenlijk best goed met mijn opleiding. Ik lig nog op schema. De man met de hamer komt misschien nog, maar mocht-ie dan ineens voor me staan, dan denk ik dat ik tegen die tijd goed genoeg ‘getraind’ ben om ‘m te verslaan. Die training bestaat onder andere uit anatomielessen, de invloed van krachten op het menselijk lichaam (biomechanica), inspanningsfysiologie en trainingsleer, maar ook uit bijvoorbeeld lesgeven en een het organiseren en uitvoeren van een evenementje.

[singlepic id=1698 w= h= float=none]

Praktijkles

Van marathon naar ultraloop
Vorige week was het tot nu toe hoogtepunt van mijn opleiding en stage: de uitvoering van mijn mini-evenement. Ik organiseerde een clinic ‘Krachttraining voor hardlopers’. Nico, van leukeloopjes.nl schreef daar een leuk blogje over dat ik vorige week deelde op Facebook.  Het enige wat ik daar nog aan toe te voegen heb: het was superleuk om te doen (zowel het organiseren als het uitvoeren) en ik ben heel blij (en trots) op de mooie reacties die ik achteraf gekregen heb van de deelnemers. Een paar citaatjes om dit te illustreren:

‘Je hebt een prettige, energieke manier van uitleggen, waarbij je humor het ook goed doet.’

‘Vond dat je de clinic heel goed gaf, je staat rustig en relaxt voor de groep en had aandacht voor het individu,’ 

‘Ik vond dat je heel enthousiast en natuurlijk overkwam voor de groep, alsof je dit al langer doet. Je had er duidelijk plezier in om deze training te geven.

Glundert 🙂 Hiervoor ben ik dus al met vlag en wimpel geslaagd. Nu de rest nog…

Want er wachten nog een paar laatste zware kilometers: de stage-beoordeling, het theorie-examen én het praktijkexamen. Als ik dit eerste deel (fitnesstrainer A) gehaald heb, start het tweede deel, de opleiding fitnesstrainer B (personal trainer). Dit wordt een ultraloop heb ik me alvast laten vertellen. Maar zolang ik alles kilometer voor kilometer blijf doen (om in de vergelijking van de langeafstandsloop te blijven) haal ik de finish wel. Hoe dan ook.

 

Geef een reactie