Allerdings renntAllerdingsfitBlog

’t Was gaan met die banaan in Rotterdam!

De marathon van Rotterdam was eigenlijk zo’n 10 kilometer te lang, maar wat was het gaaf onderweg! Tot het 30-kilometerpunt heb ik met een grote glimlach gelopen, daarna werd het zwaar. Op zoek naar de man met de banaan (mijn broer die met me mee was als verzorger) kwam ik die met de hamer tegen. Dus geen sub 4, maar wel supertrots en blij met een eindtijd van 4 uur en 3 minuten. Een verslag in foto’s zie je hieronder en als je verder scrolt lees je mijn benadering van de marathon van Rotterdam in het bijzonder en van al die marathons die nog volgen in het algemeen.

2 kilometer gaan met die banaan

Ik heb onderweg alles al lopen te analyseren. Had ik minder snel moeten starten? Nee, want ik liep lekker en mezelf niet kapot. Had ik toch te weinig ‘gegeten’ onderweg of juist te veel? Rond kilometer 30 kreeg ik een beetje pijn in mijn maag en ik was klaar met al die zoete troep. Daarom heb ik ook ruim 2 kilometer met een halve banaan in mijn handen gelopen voor ik ‘m opat. Van de uitdrukking ‘Gaan met die banaan’ had ik me toch iets anders voorgesteld.

Een marathon is wel een marathon

Ik ben er inmiddels wel achter dat een goede marathon heel wat voorbereiding én strategie vraagt. Een marathon is immers wel een marathon en niet 10 kilometer korter. Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben met het weer en de vorm van de dag enzo, maar het venijn zit ‘m in de staart.

Verjaardag

Die sub 4 komt echt nog wel. De volgende marathon staat alweer in de agenda (Berenloop Terschelling) en volgend jaar loop ik Rotterdam sowieso weer. Het feestje wordt dan extra groot, want de marathon is jarig: de 40e editie in het jaar waarin ik zelf ook 40 wordt. Dus iets met een 4 of net eronder?

Tante Annie

Zonder aanmoediging en support kan geen loper lopen. Dus daarom nog even een speciaal dankjewel voor mijn tante Annie uit Schiedam bij wie mijn broer en ik mochten logeren. Bedankt voor de gastvrijheid en de gezelligheid! En Freddy, jij natuurlijk ook nog een keer superbedankt voor je support, humor (springbok!) en die halve banaan! 😉

Geef een reactie