Geen categorie

Faceboehoehoe(k)

Fuck Facebook, denk ik wel eens! De ondoorgrondelijke wegen van Facebooks algoritme overschrijden alle grenzen van mijn logica. Volgens Facebook heb ik helemaal zelf in de hand wat ik te zien krijg op mijn tijdlijn, maar ik heb het gevoel dat Facebook dit bepaalt.
Waarom krijg ik bijvoorbeeld van een groot deel van mijn vrienden (bijna) geen updates te zien en stikt het van de updates van wildvreemden? En hoe weet ik of mijn updates wél zichtbaar zijn voor anderen?

Exposure
Ik zou al lang met Facebook gestopt zijn als ik Allerdings niet had. Als blogger met een beperkt bereik heb je behoefte aan uh…exposure. Groei van je lezersaantallen, leescijferaandrijving, sneeuwbaleffect, en ga zo maar door.  Ik zou als blogger toch enorm moeten kunnen profiteren van de reikwijdte van social media? Tja…daarvoor moet ik Facebook eerst een beetje kunnen volg…uh begrijpen.

Online onderonsjes
Om grip te krijgen op Facebooks algoritme, ben ik op internet te rade te gaan. Daar trof ik vooral de tip aan om wat…uh intiemer te worden met mijn vrienden en volgers. Dat wil zeggen: meer online onderonsjes. Een gezellig praatje, een emoticonnetje of een opgestoken duimpje hier of daar. Als we maar met elkaar in gesprek blijven, dan gaat Facebook vanzelf inzien dat het belangrijk is dat we met elkaar in contact blijven en dat we daarvoor elkaars updates nodig hebben.

Van Facebookmoe naar Facebookwhoehoe!
Wat een geluk! Ik kan dus zelf het algoritme van Facebook een beetje beïnvloeden. Ben jij ook Facebookmoe en wil je meer invloed op wat je te zien krijgt? Check dan onderstaande checklist en laat Facebook weten wat jij wilt zien!

Laat Facebook weten wat je leuk vindt door:

√ Berichten te liken, te delen of erop te reageren
√ De optie ‘Als eerste weergeven’ in te schakelen bij pagina’s en personen (Doe dit meteen even bij Allerdings en Allerdings rennt!) 🙂 Je vindt de optie onder ‘Volgen’.
√Advertenties te markeren als nuttig
√Berichten te rapporteren of te verbergen
√Advertenties te verbergen
√Pagina’s en personen te ontvolgen die je niet meer leuk of interessant vindt (met uitzondering van Allerdings en Allerdings rennt natuurlijk!)

Zie je  die knoppen hieronder? Je weet nu precies wat je moet doen. Laat Facebook weten dat de updates van Allerdings en Allerdings rennt onmisbaar voor je zijn! 😉

 

 

Een gedachte over “Faceboehoehoe(k)

Geef een reactie