AllerdingenAllerdings renntAllerdingsfitBlogGeen categorie

De (sport)schoolbankjes weer in

Ik moest vandaag een paar keer aan mijn gymleraar van de middelbare school denken toen ik met mijn klasgenoten door een trainingsruimte sprong, rende, tijgerde. Hij zou me eens moeten zien! Het meisje dat altijd als laatste werd gekozen met gym en dat liever gein maakte op de bank in plaats van te zweten in de zaal. Het kan verkeren, zeggen we dan nu, want vandaag was mijn eerste schooldag voor de opleiding tot personal trainer.

[singlepic id=1655 w= h= float=none]

En het was leuk! Ja, echt! Mijn angst – dat ik de oudste zou zijn – bleek ongegrond (mijn jongste klasgenoot is 18 en de oudste 54) en dat ik nog niet veel van fitness(apparaten dan in het bijzonder) weet, is ook niet heel erg: de ervaring in de klas verschilde nogal.

Van je ab
’s Ochtends hebben we de theorie van het skelet en de spieren en hun bewegingen doorgenomen. ’s Middags gingen we de fitnessruimte in om het in de praktijk te brengen. Bij 4 apparaten moesten we aangeven welke spieren actief zijn (de agonisten), welke spieren de tegenovergestelde beweging maken (de antagonisten), welke gewrichten mee doen en welke beweging je maakt: abductie, adductie, flexie, extensie, retroflexie, etc. Voor ‘abductie’ introduceerde ik het ezelsbruggetje: het Duitse ‘ab’ betekent ‘af’, dus van je af en dan is adductie vanzelfsprekend het tegenoverstelde: naar je toe.

[singlepic id=1656 w= h= float=none]

Warm maar op!
Na deze Duitse les werden de eerste klasgenoten voor de leeuwen gegooid: bedenk maar even een warming-up die je aan de helft van de klas kunt geven in ongeveer 5 tot 10 minuten. In totaal werden we 4 keer opgewarmd. Dat moet je met spinazie niet doen, maar met mijn klasgenoten en mij kan dat heel goed.  De volgende les mag ik mijn eerste mini-lesje geven.

Weekendplannen
Dan is het nu tijd voor weekend: de aantekeningen van vandaag uitwerken, de sportschool nog even in om te werken aan mijn abductie en flexie en natuurlijk nog even rennen, want hé, de mooiste sportschool blijft toch de ‘buitenschool’.

Geef een reactie