AllerdingenAllerdings renntBlogGeen categorie

De Groene 4 Mijl: Alleen voor bikkels!

Op zondag 20 januari werd voor de 4e keer de Groene 4 Mijl gelopen. Een mooie loop door natuurgebied de Onlanden aan de rand van Groningen. Omdat het altijd afwachten is wat het weer doet in januari is deze loop alleen geschikt voor bikkels; wordt het modderstampen in de regen of koukleumen op bevroren ondergrond?

[singlepic id=1716 w= h= float=none]

Samen met 9 andere stoere DUO-bikkels durfde ik het aan. We sprongen ons die zondagochtend om 11.30 uur letterlijk warm in het startvak voor een koude editie van De Groene 4 Mijl. Om 11.40 klonk het startschot.
[singlepic id=1733 w= h= float=none]

Oppassen
De Groene 4 mijl is – anders dan de ‘gewone’ 4 Mijl – niet een loopje dat je per se voor een snelle tijd loopt. Uitzonderingen daargelaten, want de snelste DUO-loper was in 27 minuten binnen (Olaf Sloot). Het eerste stuk van de route was meteen al een reden om niet te hard te willen. Eigenlijk wilde je vooral om je heen kijken, de winter had iets moois gemaakt van de Onlanden, maar je moest oppassen waar je je voeten neerzette.

[singlepic id=1712 w= h= float=none]

Chocomel
Gelukkig kon er later weer een stuk over asfalt gelopen worden. Op dit verharde stuk was een drankpost ingericht door de organisatie. De drankpost werd door de meeste mensen overgeslagen: bij de finish wachtte immers warme chocomel. Dat is meteen nog een verschil met de ‘gewone’ 4 Mijl waarbij er na afloop vooral bier gedronken wordt.
Met in de verte de skyline van de stad werd het laatste stuk van de route ingezet. Nog even bikkelen over de bevroren ondergrond tot aan de finish bij de Onlanderij.

[singlepic id=1723 w= h= float=none]

Bikkelstatus verdiend
Er waren bikkels die deze Groene 4 mijl integreerden in een lange duurloop, er waren bikkels die gezellig met elkaar liepen te keuvelen onderweg, er waren bikkels die snel gingen, er waren bikkels die zo sportief waren dat ze iemand anders op sleeptouw namen. Kortom: iedere bikkel liep met zijn eigen doel of intentie, maar 1 ding hadden ze gemeen: ze liepen deze mooie loop uit en hebben hun bikkelstatus dubbel en dwars verdiend!

[singlepic id=1735 w= h= float=none]

Hoe lang is 4 mijl?
Over de afstand was wat onduidelijkheid. 4 mijl is officieel 6 kilometer en 437 meter. Bij de meeste lopers gaf het gps-horloge een afstand van 6,7 kilometer aan. Daarmee was de afstand dus net iets te lang om officieel voor 4 mijl door te gaan. Maar hé, wie klaagt daarover? Des te langer viel er te genieten!

[singlepic id=1721 w= h= float=none]

Geef een reactie