AllerdingenAllerdings renntBlog

Allerdings plant en rennt

Whoop whoop! Ik heb me ingeschreven voor m’n tweede marathon! Rotterdam smaakte naar meer.  Hieronder lees je alles over mijn tweede marathon en over al mijn andere hardloopplannen.

Hobbelen door de provincie
Mijn tweede marathon wordt de Westerkwartier Marathon. Een heel ander evenement dan de Rotterdam marathon, maar ik heb ‘m heel bewust gekozen en ik denk dat het een goede keus is.
Allereerst: de timing is perfect. Hij is op 6 oktober. Dat betekent dat ik eerst nog een paar maandjes gewoon lekker zonder schema kan lopen en helemaal hardloopuitgerust kan raken voordat ik opnieuw ga trainen voor een marathon. En na de Westerkwartier Marathon kan ik weer hetzelfde doen: uitgerust raken en daarna weer toeleven naar Rotterdam 2019.
Het leek me ook wel lekker om een marathon dichtbij huis te lopen. De start is in Leek, dat is per bus heel goed en snel te bereiken vanuit Groningen. En nog een voordeel: het lijkt me heerlijk om een keer niet helemaal in mijn eentje door de provincie Groningen te hoeven hobbelen met kans op verdwaalkilometers. ๐Ÿ˜‰

De persoonlijke hardloopkalender van Allerdings Rennt
Tot het zover is (en ook om daarna nog iets te hebben) heb ik genoeg hardloopplannen. Met trots presenteer ik daarom de persoonlijke hardloopkalender van Allerdings rennt:

 • 26 mei ‘KleefRUN Apeldoorn (10km)
  Samen met een oude vriendin (Irene) uit Nijmegen gaan we voor het goede doel (Stichting ‘Kleef) en de gezelligheid een mooie route door het Paleispark in Apeldoorn lopen.
 • 30 juni Midzomermarathon Apeldoorn (21.1km)
  Even goed het jaar afsluiten met een halve marathon. De dag erna ben ik jarig. ๐Ÿ™‚
 • 12 augustus  Halve van Vlieland (21. km)
  Ja, ook dit jaar loop ik ‘m weer. De vierde keer op Vlieland, de derde halve daar. Dit jaar begin ik er mijn vakantie mee. Wie heeft zin om ‘m ook te lopen? Er zijn ook kortere afstanden.
 • 6 oktober Westerkwartier Marathon (42.195km)
  Daar is-ie dan: mijn tweede maraton!
 • 4 november Berenloop Terschelling (21.1km)
  Ook deze staat al even gepland en deze week kon ik me dan eindelijk weer inschrijven. Ik neem plaats in het startvak van de halve marathon van Terschelling samen met Irene (die van de ‘KleefRUN weer ๐Ÿ™‚ ).

Geen kattenpis!
Tussendoor wil ik tijdens mijn (fiets)vakantie nog even mijn eerste echte trailrun lopen in waarschijnlijk Belgiรซ. Alleen al vanwege de naam heb ik nu de Manneken Pis Trail op het oog. Hij bevat een echte kuitenbijter (de Oudenberg, alias de Muur) dus geen kattenpis! ๐Ÿ˜‰  Ik denk dat ik maar niet meteen de 50 kilometer moet doen. Laat ik beginnen met een voorzichtige 15.

Op een mooie (hardloop)zomer dan maar!

2 gedachten over “Allerdings plant en rennt

 1. Mooie plannen, Yvonne! Sowieso is de kans groot dat ik je tegenkom in Leek en op Terschelling, want daar loop ik ook. En een klein primeurtje… eigenlijk wil ik MR19 ook lopen, vijf jaar na MR14. ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie