Aller(daagse)dingenAllerdingenBlogGeen categorie

Aller(daagse)dingen: niet op de fiets

Het is 30 graden. De mussen vallen dood van het dak en ik zit op mijn balkon en zie bakvissen in nepleren jasjes en in te strakke stretchspijkerbroeken voorbij fietsen. Tienerzweet stinkt zeker nog niet?, vraag ik mij hardop af. En dan zie ik – voor de zoveelste keer vandaag – iemand voorbij fietsen die op jou lijkt. Jij bent het geen van die keren geweest en ook nu ben jij het niet. Als ik goed kijk, blijk je een vrouw van voorbij middelbare leeftijd met een bloemetjesblouse en een beige bermuda aan. Ik heb last van de warmte, of van het tweede biertje dat ik net heb opengemaakt.

Soms denk ik dat ik altijd alleen blijf, omdat ik het niet zo goed weet met de liefde en de liefde weet het niet zo goed met mij. Soms denk ik aan haar, die ineens voorbijkwam. Ze kwam niet op de fiets, ze kwam in het rood.

Straks gaat het regenen. Ik hoop maar dat ze niet op hun fietsen zitten en daarmee door een open veld rijden.

Geef een reactie