Aller(daagse)dingenAllerdingenBlogColumnsProject Spijkerbroek

Alle(r)daagsedingen: Genderneutraal winkelen

Genderneutraal is in. De meeste mensen hebben thuis al een genderneutrale wc en genderneutraal winkelen wordt ook steeds gewoner. Allerdings is ook in en ging daarom genderneutraal winkelen.

Nieuwe Nudie Jeans
Ik wil een nieuwe spijkerbroek . Ik weet nog niet zeker of ik weer een dry denim wil (zie Project Spijkerbroek), maar in ieder geval wil ik weer een broek van het merk Nudie Jeans. Op de website doet Nudie Jeans niet aan een indeling op geslacht. Ze doen alleen aan ‘Kids’. (Kleine kanttekening: het aantal vrouwelijke modellen op de website laat te wensen over.) In Groningen kun je voor het merk Nudie Jeans bij 2 winkels terecht: Men at Work en Ebb18.

Geen ‘dries’
Ik begin op de herenafdeling van Men at Work. Daar komt mijn andere Nudie Jeans vandaan. Ik heb de planken met de Nudie Jeans al snel gevonden, maar er zitten geen dry denims tussen. Ik breek nog even in in een gesprek dat de verkoper voert met een klant die kennelijk ook op zoek is naar een nieuwe Nudie Jeans . Hij verkoopt geen ‘dries’ meer, zegt-ie. Daarvoor verwijst hij me naar Ebb 18. Ik voel me goed genderneutraal geholpen. Op naar Ebb18.

Lange toonbank

Bij Ebb18 liggen de spijkerbroeken in hoge kasten achter een lange toonbank. Ik zie de Nudies liggen, maar durf niet achter de toonbank te kruipen. Ik wacht op een verkoper. Die komt na een tijdje naar me toe. Ik leg hem uit dat ik een nieuwe Nudie Jeans zoek. Ik zeg dat ik nog niet precies weet of ik weer een ‘dry’ wil, maar ik wil even zien welke modellen hij nog meer heeft. Hij vraagt of er stretch in mag zitten. Ik zeg: “Liever niet, of in ieder geval niet veel.” Hij loopt van me weg en komt met een ander merk ‘dry’ naar me toe. Ik krijg het idee dat hij mij niet helemaal begrijpt.

[singlepic id=1474 w= h= float=none]

Het meidenhoekje
Ik probeer mezelf nog een keer duidelijker uit te drukken. Ik zeg dat ik toch echt een Nudie Jeans zoek en juist ook andere modellen dan de dry denim wil zien. Ik verwacht dat hij nu wel naar die plek achter de toonbank loopt waar ik ze heb zien liggen, maar hij loopt de verkeerde kant op. Hij pakt een broek voor me waar zoveel stretch in zit dat je er met je hele familie in past. Ah, we zitten in het ‘meidenhoekje’, denk ik. De hele winkel ligt vol met prachtige spijkerbroeken, maar ik mag er niet bij. Ik moet genoegen nemen met een meisjesbroek. Voor de vorm (en voor de foto bij dit blog) wurm ik me er toch even in.

[singlepic id=1475 w= h= float=none]

Plaksnor
Deze verkoper van Ebb18 is nog niet klaar voor het nieuwe genderneutrale winkelen. Hij had geld aan mij kunnen verdienen als hij mij in de ‘mannenhoek’ had toegelaten en mij zijn mooiste waar had laten zien. De volgende keer dat ik bij Ebb18 naar binnen stap, is dat met een plaksnor op.

Geef een reactie