Aller(daagse)dingenAllerdingenBlogGeen categorie

Aller(daagse)dingen: de fiets weer op

Het fietsseizoen is begonnen. De ANWB-stelletjes kunnen hun lol weer op.

[singlepic id=1587 w= h= float=none]

Ik wist niet precies waarom ik aarzelde om weer op mijn fiets te stappen, maar na de eerste kilometers wist ik het: ik miste mijn (fiets)maatje. Zij leest veel beter kaart, ziet veel eerder het nummer op de knooppuntbordjes en lacht wanneer ik ‘goeie’ (dat is goededag in het Fries, waarin je de ‘g’ als een soort zachte ‘k’ uitspreekt) tegen de koeien in de wei zeg. 

Alle chocomel voor mij
Voordelen zijn er ook hoor, van alleen fietsen. Zo kan ik foto’s maken wanneer ik maar wil, is alle chocomel voor mij (ik nam uit gewoonte 2 pakjes uit de kast mee) en kan ik – tussen de foto’s door – lekker vaart maken.

Rijke boer
Vlak voor Aduarderzijl maakte ik een foto van ‘Koepon’.

[singlepic id=1590 w= h= float=none]

Er stopte een man op een snorfiets naast me. Hij lichte het beeld en de naam toe.  Koepon is een rijke man die ongeveer alle grond rondom Aduarderzijl bezit. (Met een handgebaar maakte de snorfietser mij duidelijk hoe ver het land van Koepon reikt.) De mooiste boerderij, net voorbij het bruggetje, is van Koepon, zei hij. Dat moet de boerderij op de onderstaande foto geweest zijn, met de koeien die zo goed bij die naam passen.

[singlepic id=1588 w= h= float=none]

Een nieuwe lente, een nieuw wegdek
De eerste fietskilometers zitten erop (ruim 43 kilometers – een bescheiden voorbereiding op mijn elfstedentocht van volgende week?) en ik ben niet eens verdwaald. Ik ben alleen even op een opengebroken stuk weg beland, met boze asfalteerders die me wegwuifden, maar dat het lente is kon ik toch niet vergeten tijdens mijn Reitdieproute? 😉

[singlepic id=1589 w= h= float=none]

 

2 gedachten over “Aller(daagse)dingen: de fiets weer op

  1. Volgens mij is het de familie Pon…en deze tak doet ‘koeien’. Er is ook een Pon die in ‘auto’s’ doet en volgens mij zelfs een Pon die wijnboer in de VS is geworden.

    1. Bedankt voor de toelichting, Avelien. Dan was de snorfietser of niet helemaal op de hoogte, of niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook, de familie Pon boert goed dus! 🙂

Geef een reactie