AllerdingenAllerdings renntAllerdingsfitBlogGeen categorie

7up!

Zondag 18 november ging ik naar Nijmegen voor de herfstklassieker: de Zevenheuvelenloop. Met knikkende knietjes, moet ik erbij zeggen, want de voortekenen waren niet gunstig. Bovendien, de laatste keer dat ik daar de heuvels trotseerde, liep het niet goed af (misschien herinner je je dit blog van september nog?).

Bijgeloof
Het begon met het startnummer dat niet kwam. Op Instagram zag ik allemaal blije posts voorbijkomen van lopers die hun startbewijs al thuisgestuurd hadden gekregen. Dat van mij was er een week van tevoren nog niet. Na wat gebel en gemail met de organisatie werd mij uiteindelijk toegezegd dat er een nieuw startnummer voor me klaar zou liggen in Nijmegen. Dat startnummer begon met een 13…dacht ik, en dat in combinatie met een zwarte kat?

[singlepic id=1683 w= h= float=none]

(Gelukkig heb ik dyscalculie, want zondag bleek dat ik de 1 en de 3 had omgedraaid.)

[singlepic id=1684 w= h= float=none]

Het was alleen jammer dat mijn naam niet op het startnummer stond.

[singlepic id=1681 w= h= float=none]

Maar gelukkig is er voor alles een oplossing.

[singlepic id=1690 w= h= float=none]

Het heuveltrauma
Maar om af te rekenen met mijn heuveltrauma is exposuretherapie de beste methode. Zonder stuk te gaan holde ik met gemak de heuvels op en de heuvels weer af (ik was van plan ze te tellen, maar na heuvel 2 was ik de tel al kwijt, zoveel andere dingen onderweg (of het heeft weer iets met mijn dyscalculie te maken ?).

[singlepic id=1687 w= h= float=none]

BAM!
Oké, ik had iets langer nodig dan Joshua Cheptegei (nieuw wereldrecord 15 km: 41.05), maar ik verbrak mijn eigen PR op de 15 kilometer. Mijn snelste tijd tot nu toe was 1.23 (nog wat), 1,5 jaar geleden gelopen in Apeldoorn tijdens de Midzomermarathon. De Zevenheuvelenloop liep ik trouwens 2 jaar geleden ook al. Toen deed ik er 1 uur en 27 minuten over geloof ik. Dit jaar had ik maar 1 uur en 16 minuten nodig! BAM!

[singlepic id=1689 w= h= float=none]

[singlepic id=1688 w= h= float=none]

[singlepic id=1682 w= h= float=none]

Momentje van overdenking
Omdat ik het tellen van de heuvels al snel had opgegeven, had ik tijd om onderweg over andere dingen na te denken. Hoe komt het bijvoorbeeld dat ik de laatste tijd sneller ben gaan lopen? Ik denk dat dat komt doordat ik ben begonnen mijn eigen races te lopen. Dat wil zeggen: in mijn eigen tempo. Voorheen bleef ik vaak veilig achter een andere loper hangen die naar mijn idee een lekker tempo had. Sinds de midwintermarathon in Apeldoorn in februari van dit jaar, ben ik daarmee opgehouden. En zie de resultaten: het ene persoonlijke record na het andere. Ik hou me dus niet meer in, en ik denk dat er zelfs nog meer in zit (maar je moet wat te verbeteren over houden natuurlijk). Naast deze wijziging van tactiek, heb ik misschien ook profijt van de aandacht die ik aan krachttraining  ben gaan geven. Je loopt niet met je benen alleen namelijk. 🙂

Over krachttraining gesproken…
Op zaterdag 1 december geef ik een clinic ‘Krachttraining voor hardlopers’ bij Totally in Shape in Groningen. Stuur me een berichtje als je interesse hebt. Ik heb tot nu toe al 1 groep vol, maar bij meer belangstelling doe ik een 2e ronde.

Geef een reactie