Aller(daagse)dingenAllerdingenBlogColumnsGeen categorie

7 kenmerken waaraan mijn droombaan moet voldoen

Toen ik laatst voor de 2e (!) keer afgewezen werd voor een vacature dacht ik: Kennelijk was het ook niet mijn droombaan. Dat dacht ik natuurlijk niet meteen. Eerst dacht ik:  Eikels, jullie weten niet wat jullie missen. En: Als ik deze baan niet eens kan krijgen, welke dan wel? Ik voelde me mislukt.

Pas nadat ik uitgevloekt en gejankt was,  kon ik dus bedenken dat dit kennelijk niet mijn droombaan was en dat het blijkbaar zo moest zijn, omdat er nog iets beters op mijn pad moet komen. 
[singlepic id=1444 w= h= float=none]

De komende tijd ga ik gebruiken om uit te zoeken hoe mijn droombaan  eruitziet. Om te beginnen heb ik alvast een lijstje opgesteld met kenmerken waaraan hij moet voldoen. Mocht-ie ineens voorbijkomen, dan herken ik ‘m misschien. 🙂

1. Hij is afwisselend.
2. Hij is gezellig.
3. Hij heeft betekenis.
4. Hij helpt.
5. Hij is creatief.
6. Hij is sociaal.
7. Hij schenkt lekkere koffie.

Als het goed is gaat een loopbaancoach mij binnenkort helpen bij mijn zoektocht. Met z’n tweeën zoekt het vast een stuk makkelijker. Mocht je ondertussen denken: Hé, maar ik ken een baan die helemaal aan bovenstaande kenmerken voldoet! Dan mag je me dat natuurlijk alvast laten weten. 😉

Tot ik de baan van mijn dromen gevonden heb, ben ik blij te weten dat mijn huidige collega’s mij niet graag zien vertrekken. Ze hadden er zelfs een fles wijn voor over om me dat duidelijk te maken. 🙂
[singlepic id=1445 w= h= float=none]

3 gedachten over “7 kenmerken waaraan mijn droombaan moet voldoen

Geef een reactie