Aller(daagse)dingenAllerdingenAllerdingenwinkelBlogGeen categorie

10 simpele tips om van Allerdings.nl een succes te maken

In mijn vorige blogbericht kon je lezen dat ik aan de slag ga voor Allerdings.nl. Ik mopper wel eens op jullie, mijn volgers en lezers. Jullie reageren niet op mijn posts en liken niets (een paar uitzonderingen daargelaten). Maar in plaats van in de mopperstand te blijven staan, heb ik besloten om de hand in eigen boezem te steken en aan het werk te gaan. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn – god dank. In mijn zoektocht naar de geheimen van bloggers die wél succesvol zijn, kwam ik het volgende lijstje tegen:

1. Blog late or early
2. Blog while travelling
3. Blog on holidays
4. Blog even when your friends think you’re mad
5. Blog on the bus
6. Blog on the plane
7. Blog when the boss isn’t watching
8. Blog when your partner nags you to stop blogging
9. Blog when your passion has taken a holiday
10. Blog when you think no one cares about your blog

Ik hou van lijstjes. Lijstjes zijn overzichtelijk. Lijstjes kunnen je doen geloven dat ze de hele waarheid bevatten en geven je brein waar het zo naar verlangt: orde.

Ah, orde in mijn hoofd dus! Het klinkt ineens heel logisch om te blijven bloggen, ook nu ik denk dat niemand een fuck geeft om allerdings.nl (zie punt 10 van het lijstje). Ik geef er wel om en daarom ga ik er goed voor zorgen.

En net zoals voor alles waar je goed voor zorgt, zal het uiteindelijk ook door anderen worden opgemerkt dat het er verdomd leuk, mooi, gezellig, grappig en knap uitziet. Daarom blijf ik bloggen. Vroeg of laat, tijdens het reizen, wanneer m’n baas niet kijkt, in de bus, en ook nog als iedereen denkt dat ik gek ben of als niemand het iets kan schelen. 😉

4 gedachten over “10 simpele tips om van Allerdings.nl een succes te maken

 1. Ik lees je blog en vind je berichten leuk om te lezen. Maar om te reageren of liken (sorry, ik zie die knop ook nu pas 🙂 ) moet je inderdaad wel over een drempel ofzo. Daar moet je soms even de tijd voor nemen, ook wat gegevens invullen (om te liken moet je een WP-account hebben, ook een drempel) en vaak is het moment dan snel weer weg. Bovendien denk ik dat je sneller reacties ‘uitlokt’ met een prikkelende column of scherpe mening dan met vrolijke verslagen, observaties en gedichten. Waar niks mis mee is! Want je moet in mijn ogen niet schrijven puur voor de reacties of likes. Je moet vooral schrijven wat je leuk vindt.

  Ik zie het op m’n eigen blog ook. Ook daar verschijnen nauwelijks reacties onder de berichten en soms mis ik die interactie ook wel, maar ik kan ook zien dat de berichten wel gelezen worden. Op Facebook gaat het wel (ietsje) beter qua reacties. Misschien toch omdat je dan toch al ingelogd bent en even ‘snel’ een reactie of een like uit kunt delen. Maar goed, vrolijke wedstrijdverslagjes prikkelen ook te weinig om er een kudde reaguurders op na te houden. Het is niet anders. 😉

  1. Ha Nico, Je hebt helemaal gelijk wat dat liken en reageren betreft. Mensen moeten over een drempel. Op Facebook is het makkelijker, maar daar weet je nooit wie je bericht te zien krijgt (Prachtig, dat algoritme van Facebook 😉 ) en niet iedereen zit de hele dag op Facebook natuurlijk. Gelukkig bestaat er dan zoiets als Site stats en Google Analytics zodat je kunt zien of een bericht veel (of niet zo veel) gelezen wordt.
   Hoe dan ook is jouw – en dus ook mijn conclusie – de enige juiste denk ik: Je moet gewoon schrijven wat je leuk vindt! 🙂

 2. Ben het eens met Nico vwb het invullen van je gegevens voor je een reactie kunt achterlaten. Slaat nergens op want maar 20 seconden werk maar toch is dat een soort van drempel, want lui?
  Maar lekker doorgaan!
  Er zijn ook nog zoveel dingen die je kunt doen met je blog, misschien kun je wat op onderzoek gaan voor inspiratie. Kijken wat je bijvoorbeeld bij andere bloggers graag leest. Wat vind je van eens per week of 2 week een plog? Dus foto’s gedurende die week (of langer) en die delen op je blog met een kleine toelichting onder de foto’s ofzo. Of een rubriek met lekkere vegetarische of vegan recepten? Hmm misschien begin ik zelf ook wel een blog ???

  1. Ha Ellen,
   Bedankt voor je reactie en je tips! Ik moest even googelen op ‘plogs’ Haha. Toevallig had ik net een idee om iets met foto’s te gaan doen. Dus als binnenkort mijn eerste plog verschijnt, dan zal ik je even waarschuwen. 😉
   Voorlopig ben ik weer volop aan het inspiratie opdoen in ieder geval, dus ik ga gewoon door met bloggen. Wat Nico ook schreef: ‘Vooral schrijven wat je leuk vindt’.
   Mocht jij trouwens ooit ook besluiten om te gaan bloggen, dan heb je hier alvast een volger! 🙂

Geef een reactie